KANTELEMEDITAATIO

rentoutumista ja hyvinvointia

KANTELEMEDITAATIO


Kantelemeditaatio tarjoaa hetken hengähdystauon kiireisestä arjesta.


Kantelemeditaatiomme on saanut inspiraationsa suomalaisesta kansanperinteestä, vaihtoehdoksi idästä tuleville jooga- ja hiljaisuusharjoitteille. Meillä on omassa itämerensuomalaisessa perinteessämme menetelmiä ja termejä, jotka sopivat meditoinnin välineiksi. Se mistä monesti puhumme flowna tai transsina, on vanhassa perinteessämme nimetty "hiljaiseksi haltioitumiseksi" tai kanteleella "oman mahdin soitoksi". Kantele on toiminut välineenä päästä toiselle tajunnan tasolle, kääntyä itseensä päin ja hiljentyä. Kantelemeditaatiossa syntyvä musiikki koetaan enemmän olemisena kuin tekemisenä.

Meditaation kulku

Aloitamme perehtymisellä kanteleen saloihin, jatkamme rentoutumisharjoituksella ja päädymme yhteiseen ryhmäimprovisaatioon, joka tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden osallistua äänimaiseman tekemiseen, kuuntelemiseen, läsnäolemiseen ja soittamiseen omista lähtökohdistaan käsin. Meditaation aikana voit halutessasi soittamisen sijasta rentoutua ja hiljentyä kuuntelemaan. Aiempaa soittokokemusta ei tarvita, sillä soittimena on viisikielinen kantele, josta jokainen pystyy saamaan kauniita ääniä.

Tilaa kantelemeditaatio tapahtumaasi tai kysy meiltä lisätietoja (rallaoulu@gmail.com)

Tarjoamme kolme erilaista kantelemeditaatiotuotetta (45min, 1,5h, 3h) meditatiivisesta äänimaisemaimprovisaatiosta (45min) aina syvällisempään sukellukseen itämerensuomalaiseen kantele- ja runolaulukulttuuriin ja meditatiivisiin rentoutumis- ja äänimaisemaharjoitteisiin (3h, sisältää pienen tarjoilun). Kaikki tuotteet sisältävät lyhyen ohjauksen kanteleen käsittelyyn, lainasoittimet ja joogamaton. Voit halutessasi ottaa myös oman kanteleen tai joogamaton/viltin rentoutumistuokiota varten.